Travel | Curaçao Car Adventures

Hi loves,

Vandaag ga ik jullie over deel 2 van mijn Curaçao vakantie vertellen. Dit was ongeveer de vierde dag. We hebben vanaf toen een auto gehuurd omdat we toch wel de west punt wilde zien. Zoals bijvoorbeeld Grote/Kleine Knip & Shete Boka. Er was van te voren een heel gedoe qua het huren van een auto. Blijkbaar als je via ons resort een auto wilde huren moest je 23 jaar zijn of ouder. Bart is 21 en ik ben 20. Dit werd dus een uitdaging. Gelukkig hielp het resort ons om een geschikte autoverhuurbedrijf te vinden. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en kon onze kleine trip naar de west kant beginnen.

Dag 1 

We hadden de auto voor 2 dagen gehuurd. De eerste dag besloten wat dichter bij Jan Thiel te blijven en de tweede dag helemaal naar het west punt te rijden. Dus reden we naar Jan Kok, dit is een plek waar je flamingo’s kan bekijken. Het was ongeveer een klein uurtje rijden. Maar wat een verkeer daar zeg.. Het is echt niet normaal vergeleken met Nederland. Maar goed, daar aankomen zagen we amper flamingo’s. Misschien vier of vijf. Dat hadden we wel even anders bedacht. Daarna besloten we een ander plekje op te zoeken waar ook flamingo’s waren. Dus reden we daar naartoe. Wederom geen succes, helaas. Maar alsnog een paar kunnen spotten dus ik vond het wel prima!

Nadat we naar de flamingo’s waren geweest besloten we even ergens te stoppen voordat we naar Pirate Bay gingen. We kwamen een klein eettentje tegen en besloten hier even te stoppen. Met een uitzicht waar je u tegen zegt. De combinatie van het blauwe water en de bootjes waren echt perfect.

We zijn na ons drankje direct doorgereden naar Pirate Bay, hier heb ik 6 jaar geleden ook gezeten met mijn ouders en broer. We verbleven toen bij Floris Suite. Dus ik vond het wel leuk om hier weer terug naar toe te gaan. We hebben hier heerlijk geluncht aan het strand en nog even lekker in de zon gelegen. Voor we het wisten was het alweer 5 uur en vonden we het wel tijd om terug te gaan naar Jan Thiel.

Dag 2 

Deze dag vertrokken we super vroeg omdat we echt alles uit deze dag wilde halen! We begonnen bij Playa Lagun. Ik had heel de vakantie nog niet zo’n helder water gezien. Het was echt ongelooflijk. Als ik er met mijn voeten instond kon je gewoon de schelpen erlangs zien. We hebben hier een paar uurtjes op het strand gelegen en geluncht. Daarna gingen we door naar Grote & Kleine Knip. Dit was echt zo’n typisch bounty strand. Hier hebben we ook nog even gelegen maar niet zo lang omdat ik heel graag naar Shete Boka wilde. Zo gezegd, zo gedaan. We reden naar Shete Boka, niet wetend dat het een natuur park was en we er geld voor moesten betalen. Ik dacht van te voren dat het alleen maar een soort inhammen waren, waar de zee spjoesj tegen deed (je snapt me, toch?!) Maar dat was dus niet het geval. Uiteindelijk ben ik wel super blij dat we dit toch gedaan hebben. Nadat we hier een tijdje hebben rond gelopen zijn we terug gegaan naar Jan Thiel om nog even een goede duik in het zwembad te pakken!

Dit waren onze twee car adventure dagen. Ik zou iedereen aanraden een auto te huren als je op vakantie ben in Curaçao! Je kan zoveel meer zien dan alleen het gedeelte waar je ziet. Ben je nou van plan om een auto te huren op Curaçao of ergens anders in het buitenland? Download dan de app: maps.me, dit is een offline navigatie die je overal kan gebruiken. Wij hebben er in ieder geval super veel gebruik van gemaakt en kwam echt goed van pas! Just a little tip for you guys! Love, B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *