Lifestyle | Top 5 series

Hi loves,

De laaste tijd ben ik verkluisterd aan mijn tv. Dit komt vooral omdat Netflix een paar geweldige series heeft. Daarom dacht ik, laat ik een blog post schrijven over mijn favoriete series. Ik heb ze hieronder op een rijtje voor jullie gezet. Ik zal eerst wat algemene informatie over de series erbij zetten zodat jullie een idee hebben waar de series over gaan.

Gossip girl
Gossip girl is een Amerikaanse dramaserie. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Cecily von Ziegesar. Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard. En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl? Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die ertoe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. De serie draait om Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey en hun vrienden en familie.

Once Upon A Time
Once Upon A Time is een Amerikaanse serie van ABC. De serie gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken. Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, de jongen die zij tien jaar terug opgaf voor adoptie. Ze brengt Henry veilig terug naar Storybrooke, een klein stadje in de Amerikaanse staat Maine. Daarna is ze van plan om weer terug te keren naar huis. Vertrekken uit Storybrooke lijkt echter niet zo gemakkelijk te zijn. Als Emma Henry’s adoptiemoeder Regina Mills ontmoet, twijfelt ze eraan of Henry wel een fijn thuis heeft. Daarnaast lijkt het erop dat Henry’s fantasie op tilt is geslagen. Hij heeft van zijn lerares Mary Margaret Blanchard een sprookjesboek gekregen en hij is ervan overtuigd dat alle verhalen in het boek echt gebeurd zijn. Volgens Henry is Regina eigenlijk de Evil Queen. De tovenaar Rumplestiltskin voorspelde dat de dochter van Snow White en Prince Charming op haar 28ste verjaardag de vloek zal verbreken. Henry is ervan overtuigd dat zijn biologische moeder de dochter van Snow White en Prince Charming is en dat zij dus de enige is die de inwoners van Storybrooke kan redden. Emma gelooft hier niets van. Henry zet alles op alles om Emma te laten geloven in haar lot, terwijl Emma probeert uit te vinden hoe ze past in Henry’s leven. Een ruzie tussen Emma en Regina blijft dan ook niet uit. Ondertussen worden via flashbacks de sprookjeslevens van de inwoners van Storybrooke getoond en wijzen steeds meer gebeurtenissen erop dat Emma daadwerkelijk de enige is die de vloek kan verbreken.

Reign
Reign is een Amerikaanse historische romantische serie van The CW television Network. De serie gaat over het leven van Mary Stuart, de koningin van Schotland. Zij was koningin van Schotland van 1542 tot 1587. De erg gefictionaliseerde serie speelt zich af in het jaar 1557 in Frankrijk. De serie volgt het leven van Mary, Koningin van Schotland terwijl ze aan het Franse hof zit. Ze wacht op haar huwelijk met Francis II van Frankrijk met wie ze al verloofd is sinds ze zes jaar was. Mary moet zich staande zien te houden te midden
van politieke perikelen en terwijl er van allerlei machtsgrepen plaatsvinden. Haar gevoelens voor zowel Francis als zijn bastaard halfbroer Sebastian vormen ook een verhaallijn in de serie. Francis’ moeder, Catharina de’ Medici, probeert stiekem het huwelijk te saboteren omdat Nostradamus’ vertrouwelijke voorspelling haar vertelde dat het huwelijk de dood van haar zoon zou betekenen. Naast het leven van Mary wordt er ook naar de levens van haar hofdames Kenna, Aylee, Lola en Greer gekeken. De vier hofdames zoeken naar geschikte echtgenoten aan het hof.

The Crown
The Crown is een Britse historische dramaserie. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth II gaat trouwen met Philip, hertog van Edinburgh. In het eerste seizoen wordt het verhaal verteld van de eerste tien jaar van haar leven als koningin.

The Crown richt zich op de Queen Elizabeth II als een 25-jarige pasgetrouwde geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht van het leiden van de ‘s werelds beroemdste monarchie, terwijl het smeden van een relatie met de legendarische premier Sir Winston Churchill. Het Britse Rijk is in verval, de politieke wereld is in wanorde, en een jonge vrouw neemt de troon. Een nieuw tijdperk is aangebroken. Bereid je voor om te worden verwelkomd in de felbegeerde wereld van macht en privileges achter de gesloten deuren in Westminster en Buckingham Palace.

Suits
Suits is een Amerikaanse serie. Mike Ross is een briljante college wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair. Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York City en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en, aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de scherpheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden: hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Alleen de secretaresse en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen, weet van het geheim af.

Mijn mening
Ik vind het super tof om een serie kijken waar je helemaal in het verhaal zit. Ik vind het leuk om realiteit series te kijken, zoals Suits maar ook dingen die niet kunnen gebeuren zoals Once Upon a Time. Ook heb ik geschiedenis altijd al interessant gevonden. De series Reign en The Crown vind ik daarom ook echt super om naar te kijken. Persoonlijk vind ik dat ze goed verfilmd zijn en je echt het gevoel krijgt van dat tijdperk. Maar een drama serie zoals Gossip Girl kan ik ook prima een paar avonden achter elkaar kijken. Kortom, ik heb een uiteen lopende smaak qua series. De series zou ik dan ook zeker aanbevelen als jullie iets van jezelf in mijn mening herkennen. Persoonlijk staat Reign nu bij mij op nummer 1 van mijn top 5 series. Helaas heb ik alle aflevering van elke serie al gezien, dus als iemand enige tips heeft voor een nieuwe serie zijn die meer dan welkom! Love, B

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *